SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stora Enso investerar 80 MEUR i Imatra-brukets virkeshantering

Stora Enso har beslutat att investera i centralisering och modernisering av virkeshanteringen vid Imatra-bruket i Finland. Investeringen på 80 MEUR kommer att förbättra Stora Ensos produktionsprocess för högkvalitativ förpackningskartong.
Investeringen är i linje med koncernens strategi för hållbart lönsam tillväxt inom förpackningsmaterial i starka kundsegment. Investeringen ska påbörjas under första kvartalet 2021 och beräknas vara slutförd under tredje kvartalet 2022.

Imatra-bruket producerar förpackningskartong i premiumkvalitet för livsmedel, dryck och lyxvaror. Syftet med investeringen är att modernisera Imatras virkeshantering samt centralisera den till en av de befintliga vedgårdarna. I projektet ingår installation av en ny och tredje avbarkningslinje, förbättringar av flishanteringssystemen, samt justeringar i den befintliga infrastrukturen på vedgården.

Den centraliserade och moderniserade virkeshanteringen kommer att resultera i en förbättrad och mer effektiv process. Vidare kommer den nya linjen för avbarkning att minska processens vattenkonsumption och därmed sänka klimatpåverkan.

– Stora Ensos förmåga att leverera högkvalitativt förpackningsmaterial är beroende av stora och konkurrenskraftiga bruk som Imatra. Imatra-bruket är en av världens största tillverkare av vätskekartong som säljs till kunder i hela världen. Sett på lång sikt är en effektiv och stabil massavedshantering fundamental för såväl massa- som kartongproduktionen, säger Hannu Kasurinen, chef för Stora Ensos division Packaging Materials.

Imatra-bruket, med de två produktionsanläggningarna Kaukopää och Tainionkoski, producerar förpackningskartong i premiumkvalitet för livsmedel, dryck och lyxvaror. För närvarande är den årliga produktionskapaciteten 1 195 000 ton förpackningskartong. Bruket har cirka 900 anställda. De senaste åren har Stora Enso investerat över 200 MEUR i Imatra-bruket.

För ytterligare information, kontakta:
Carl Norell
Presschef
Tel. +46 72 241 0349

Frågor från investerare:
Ulla Paajanen
SVP, Investor Relations
tel. +358 40 763 8767

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp